De Wissel

De Wissel DokkumKringloopbedrijf “de Wissel”

In 1998 hebben drie, toenmalige leden van de st. Fryslân Moldova het idee opgevat om een kringloopbedrijf op te starten en te exploiteren. De gedachte hierachter was om financiën te genereren om de transporten te kunnen betalen. Producten worden aan de stichting aangeboden maar een transport kostte in die tijd al gauw vier duizend gulden. In de beginjaren was er één transport per jaar, later werden dat drie, vier en soms zes vrachten per jaar. Door scholen werden oa. sponsorlopen georganiseerd en diverse bedrijven namen de kosten voor een transport voor hun rekening. We moesten een andere manier verzinnen om geld te genereren met als doel de transporten te bekostigen.

Het idee is in Parsberg in zuid Duitsland, waar drie mensen van de stichting verbleven, tijdens een wandeling geboren, Thuisgekomen is er contact opgenomen met de gemeente Dongeradeel. Men was positief, en we kregen een flink startkapitaal, wat overigens wel terug betaald moest worden. Kringloopbedrijf “De Wissel” werd opgericht. Hier werken naast een aantal vaste betaalde krachten vele vrijwilligers. Het bedrijf is van grote waarde voor stichting Fryslân Moldova. Zonder hun inzet zouden wij de hulpverlening niet in de huidige omvang kunnen realiseren.

Dus als u iets inbrengt of iets koopt in kringloopbedrijf ‘ de Wissel ‘, dan werkt u indirect mee aan humanitaire hulpverlening in Oost Europa.


Klik hier voor meer informatie over kringloopbedrijf de Wissel>