Over ons

Een kleine groep van vier mensen beheert de stichting Fryslân Moldova. In 2000 is door onze stichting kringloopbedrijf ‘de Wissel’ opgericht met als doel geld te genereren voor de transporten naar Roemenië.

De stichting in Nederland en onze zusterstichting in Roemenië werken uitsluitend met vrijwilligers zodat er niets ‘aan de strijkstok’ blijft hangen.

Beloningsbeleid

Beloning voor bestuursleden.

Bestuursleden zijn niet gerechtigd om zich voor hun bestuurstaken en/of tijdsbesteding te laten compenseren. Voorgeschoten uitgaven en gereden kilometers (max. € 0,19 per km) mogen gedeclareerd worden. Kosten die gemaakt worden om met het openbaar vervoer te reizen worden ook vergoed. In het geval van een treinreis wordt alleen een tweede klas treinkaartje vergoed. Er dient in elk geval een kwitantie te worden overhandigd.

Voor het overige werkt de Stichting uitsluitend met vrijwilligers die hiervoor geen vergoeding krijgen. Reiskostenvergoeding is conform beloning bestuursleden.

 

Wij verzamelen, sorteren en verzenden goederen naar het arme noordoosten van Roemeens Moldavië. In de stad Targu Neamt (22000 inwoners) worden deze goederen gelost, eventueel opgeslagen en in de stad en grote regio bezorgt bij arme mensen en gezinnen, instellingen als weeshuizen en gaarkeukens en tehuizen voor gehandicapten , scholen, kerken, hospitaal e.d.

Tractor aan het werk in Moldova

Onze zusterstichting Moldova Fryslân zorgt er voor dat alles eerlijk en correct gesteund met een financiële bijdrage. Scholen die om materialen vragen proberen wij te voorzien. Een leenbank voor medische hulpmiddelen wordt opgezet met als participanten het ziekenhuis, plaatselijke huisartsen en st. Moldova Fryslân. Iedere nieuwe aanvraag wordt door ons bekeken op urgentie en haalbaarheid voordat wij erin gaan deelnemen.